Ugrás a fő tartalomra

6500 Baja, Petőfi Sándor u. 3.


+36 79 521 080

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 8.
Intézmény

  ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A TÜRR ISTVÁN TECHNIKUMOT ÉS BENNE MINDEN TÜRRÖST!

  Különleges napja volt április 5-én pénteken a türrösöknek. Reggel 9 órakor a centenáriumi rendezvénysorozat záró ünnepségére került sor a dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban, ahol az iskola összes tanulója és tanára mellett partnerintézményeink vezetői is együtt ünnepelték velünk az alapítás 100. évfordulóját.

  ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A TÜRR ISTVÁN TECHNIKUMOT ÉS BENNE MINDEN TÜRRÖST!

  A Szerencsés Tímea tanárnő által összeállított műsorban Bán Botond, Bánó Luca és Patik Noah, Makra Kamilla, Makra Evira, Vass Kitti Zsófi, Kraljevic Darjan, Kalló Enikő és Gombár Dániel vers- és prózarészletekkel, hangszeres játékkal és angol keringővel tisztelegtek az intézmény előtt.

  Bor Katalin igazgató megemlékezett az iskolaalapítókról, névadónk példájáról, és az elmúlt száz év küzdelmeiről, nehézségeiről és szépségeiről. „Arra tanítanak bennünket - mondta -, hogy a napi gondoknál távolabbra nézzünk, hogy kitartóan küzdjenek, alázattal dolgozzunk az álmainkért, hogy az önös érdekeken felülemelkedve, a kényelmes csodavárás vagy az örökös elégedetlenkedés helyett tegyünk a közösségért, amelyben élünk.” A 100 év alatt több mint 300 tanára és 10.000 diákja volt az intézménynek, akiket összeköt a közös történet, a türrös identitás és az iskola iránt érzett tisztelet. Igazgatónk beszédét a következő gondolatokkal zárta: „Legyenek méltók arra, hogy e nagy múltú iskola tanárai, diákjai lehetnek! Legyen sok szép sikerük, közös élményük az itt eltöltött évek alatt! Adjon ez az intézmény biztos szakmai alapot, emberi tartást és erőt az életükhöz! Figyeljenek egymásra, segítsék azt, aki rászorul, tartsanak össze! Szeressék egymást, és szeressék ezt az iskolát! Isten éltesse sokáig a Türr István Technikumot, és benne minden türröst!”

  Az intézményvezető ünnepi beszédét az iskolaalapítás 100. évfordulója alkalmából kiírt számos pályázat és verseny eredményhirdetése követte. Az emlékév logójának megtervezéséért Nagyházi Dóra 10. C osztályos tanuló, a türrös kabala tervéért Ács Benjámin 11. A osztályos tanuló vehetett át díjat. A Türr és én kisfilmkészítő pályázaton Tomó Zalán 9. E osztályos tanuló érte el az 1. helyezést. Szintén a Türr és én címet viselte az a pályázat, amellyel a művészetek iránt fogékony tanulók a alkotásai versenyeztek.  Az első helyet megosztva: Hideg Zoé és Varga Elizabet 10. C osztályos tanulók kapták.  A Türrös családfakutatást Füri Szandra 12. B osztályos tanuló nyert meg, 7 rokonnal. A centenáriumhoz kapcsolódóan megrendezett helyesírási versenyen Dudás Lili 9. B osztályos tanuló érte el a legjobb eredményt, a szavalóversenyen pedig Bán Botond 10. A osztályos tanuló nyújtotta a legjobb teljesítményt. A Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyt Andruskó Zsófia 10.C osztályos tanuló nyerte. A pedagógia csapatverseny 1 helyezettje az 6/13 évfolyamos csapat lett, melynek tagjai: Fábián Eszter, Kiss Flóra, Orbán Dóra voltak. Idén a hagyományos történelem verseny is a jeles évforduló jegyében zajlott. Ezen a versenyen 130 tanuló mérettette meg magát, több fordulóban. Az 1. helyet Várda Szilvia 12.C osztályos tanuló szerezte meg. Az idegen nyelvi munkaközösség angol nyelvű novellaíró pályázatot hirdetett, Türr István Technikummal vagy az iskola névadójával kapcsolatban. A legjobb eredményt Dóczi Adrián 11.A osztályos tanuló érte el. A házi matematikaverseny első helyezettjei 9-10. évfolyamon 9. E osztály tanulói: Hideghéti Ákos, Szabó Zalán, Sebestyén Viktor, 11-12. évfolyamon pedig a Bárdos Bianka 11.C, Dózsa-Pál Janka 12.C, Felső Emese 12.C tanulókból álló csapat lett. A gazdasági munkaközösség TürrStatisztika versenyét a 11. C csapata nyerte, melynek tagjai: Alczheimer Norbert Ferenc, Harcos Levente, Milojev Ádám voltak. Türr-tallért is terveztek a diákok a tanév során, a legjobbnak ítélt tervet a 12. C-s Kardos Alexandra és Orosz Viola alkotta páros készítette. A díjazottak az iskola támogatóinak köszönhetően értékes jutalmakban részesültek.

   

  Az ünnepséget a kivonuló iskolazászló előtti tisztelgéssel zárta.

  A jeles nap pedig a Diákönkormányzat rendezvényeivel folytatódott az iskola épületében.

   

  További képek galériánkban...

  Forrás: A Bajai SZC Türr István Technikum honlapja. A galéria linkje https://www.turr.hu/galeria/ címre mutat.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Hungarikum döntős csapat tagjai

  Országos Hungarikum Versenyen a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum

  ORSZÁGOS DÖNTŐ II. HELYEZÉS ÉS KÜLÖNDÍJ!!!

  2024. máj. 23.
  SZC
  Kiemelt projektek képe

  Kiemelt projektek indultak

  Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

  2024. máj. 21.
  IKK
  Szakmai vizsgák

  Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

  Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

  2024. máj. 17.
  IKK


  KIMIKK
  Bajai Ágazati KépzőközpontBajai Független VizsgaközpontBányai Júlia BajaEU Szakképzési Hét hivatalos partnereJelky András BajaKalocsai DózsaKossuth Zsuzsanna KalocsaRadnóti KollégiumTürr István Baja
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Bajai Szakképzési Centrum

    6500 Baja, Petőfi Sándor u. 3.

   • Telefon: +36 79 521 080

    E-mail: Szakmai ügyekben: info@bajaiszc.hu; Gazdasági ügyekben: virag.tibor@bajaiszc.hu

    OM azonosító: 203028

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000256


   2024Bajai Szakképzési Centrum