Bajai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. szept. 28.


SZC

 • Bajai SZC

100. éves ünnepi gálaműsor

Idén ünnepli fennállásának századik évét a Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Bajai SZC Türr István Technikum. Ennek kapcsán egy ünnepi műsor keretében idézték az intézmények történetét a kezdetektől napjainkig.

100. éves ünnepi gálaműsor
GÁLAMŰSOR NYITOTTA A CENTENÁRIUMI RENDEZVÉNYSOROZATOT
 
Kékbe öltözött csütörtök délután a Városi Színházterem a Bajai Szakképzési Centrum két iskolájának közös centenáriumi megemlékezésére.
A Bajai SZC Türr István Technikum és a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola is az idei tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A jubileumi emlékévet egy közös, impozáns és lélekemelő ünnepi műsorral nyitottuk. Köszöntötte iskoláinkat Zsigó Róbert országggyűlési képviselő úr, Nyirati Klára Baja Megyei Jogú Város polgármestere és Valterné Pataki Gabriella a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója.
A színes, látványos műsorban diákjaink megidézték a múltat, és bemutatkoztak az intézmények tehetségei is.
A Türr-ből Túróczy Zoltán Tanács című versét Bán Botond 10. A osztályos tanuló mondta el, Krajlevic Darjan 11. A osztályos tanuló gitárkísérete mellett (felkészítő tanáraik: Pál Ágnes és Appelné Plasek Gyöngyi voltak). Kalló Enikő 12. C osztályos tanuló táncpartnerével, Kazy Zsigmonddal latin táncot, Jive koreográfiát adott elő (felkészítő tanáruk Orbán Ferencné).
Majd Horváth Anett és Bor Katalin igazgatók közös beszédét követően Mészáros Martina 12. B. osztályos tanuló saját szerzeményét, egy végzős tanuló visszaemlékező dalát adta elő Fehér Diána 12. D. osztályos tanuló közreműködésével. A dal címe: Türr hazavár.
Bor Katalin igazgató beszédében kiemelte, hogy az iskola történetének 100 éve bizonyítja, hogy a körülményekhez való alkalmazkodásban, az emberi értékek átadásában, az összefogásban jelesre vizsgázott az iskola közössége. Az együttműködésben rejlik a türrös közösség ereje, ami lehetővé tette, hogy az alma materünk a 100 év alatt a külső körülmények folyamatos változása ellenére talpon maradjon, fejlődjön és növekedjen. Jó ennek a nagy türrös családnak a tagja lenni!
Köszönjük az iskolaalapító Legány Dezső igazgató unokájának, Bucsányi Máriának, hogy jelenlétével megtisztelt bennünket, és emelte az ünnepi megemlékezés fényét; és köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy együtt ünnepelt velünk.
Tiszteletünk jeléül idézzük iskoláink 1. közös igazgatójának, Legányi Dezső igazgatóúrnak 100 évvel ezelőtti gondolatait:
„….nagy és nehéz a feladat, amelynek elvégzésére gyenge erőmmel vállalkoztam, s ünnepélyes a pillanat, amely most bennünket összehozott. Abban állott a feladat, hogy Baja városában teremteni kell egy új iskolafajt, amellyel a város eddig nem rendelkezett. S ma, amikor sok tervezgetés, fáradozás után a város és annak társadalma eljutott oda, hogy ennek a bajai új iskolafajnak most felépülő épületéhez az első alapkövet lerakhatja, az kétségtelenül ünnepélyes pillanat…..Célunk az általános műveltséggel rendelkező, de modern gazdasági szaktudással felvértezett ifjúság nevelése. Hiszen ha valamikor, úgy ma ez, hazánk reménységének a szó legnemesebb értelmében vett művelt emberekké való nevelése, a legelső fontosságú, állami, közgazdasági és kultúr feladat….Megfogadjuk Széchenyi intelmét, amely az ország jövőjét a kiművelt emberfők sokaságával látta biztosítottnak…..”
 
100 évvel ezelőtt, azaz 1923-ban, 28 lánytanulóval indult el az oktatás iskolánk elődjéül szolgáló intézményben. Az igazgatás akkor még együtt zajlott a mostani Bajai SZC Türr István Technikummal, így a születésnapunk nyitóünnepségét a 2 iskola együtt tartotta a Városi Színházteremben. A két iskola tehetségei, a múltunk összefonódásai, a szakmáink és nevelési értékeink bemutatása, az identitásunk kiemelése és a jövőbe vetett hitünk reménye, a múltunk tisztelete átjárta a műsort a teltházzal tisztelgő színházban. Köszönjük vendégeinknek, hogy együtt ünnepelhettünk, köszönjük a szervezők és a szereplők igényes, minőségi munkáját, köszönjük a segítő partnereink támogatását!
 
Isten éltesse a Bányait és a Türrt!
 
A Türr  tanulói táncos videóval is a jubileumra készültek: 
 
 

GALÉRIA

100. éves ünnepi gálaműsor

20.JPG
15.JPG
22.JPG

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


NEMZETKÖZI DÖNTŐBE JUTOTT A TÜRR CSAPATA

NEMZETKÖZI DÖNTŐBE JUTOTT A TÜRR CSAPATA

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara által szervezett „GAZDASÁG ALKOTÓ/Jövő ifjú vállalkozói” elnevezésű verseny 2022. november 10-én rendezték meg. A verseny három részből állt: Gazdasági ismeretekből tartott kvíz, Üzleti terv készítése és prezentálása, illetve Üzleti kódfejtés.

2022. nov. 11.


Intézmény

Sikeres verseny, szép eredmény!

Sikeres verseny, szép eredmény!

Eredményes felkészülés és sikeres verseny a műhelyiskolások számára

2023. nov. 17.


SZC

2023/2024 Tájékoztató az alapszakmákról

2023/2024 Tájékoztató az alapszakmákról

Megjelent a 2023/2024-as tanévre vonatkozó új szakmafüzet

2023. nov. 16.


IKK • KIM
 • IKK
 • EU Szakképzési Hét hivatalos partnere
 • Bányai Júlia Baja
 • Türr István Baja
 • Jelky András Baja
 • Kossuth Zsuzsanna Kalocsa
 • Kalocsai Dózsa
 • Radnóti Kollégium
 • Bajai Független Vizsgaközpont
 • Bajai Ágazati Képzőközpont
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Bajai Szakképzési Centrum

   6500 Baja, Petőfi Sándor u. 3.

  • Telefon: +36 79 521 080

   E-mail: info@bajaiszc.hu

   OM azonosító: 203028

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000256


  2023Bajai Szakképzési Centrum